Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Vendégszektor 13. szám

Ár:
1.200 Ft (1.143 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron
„…Úgy jött össze, hogy oroszként (ráadásul CSZKA-szurkolóként) pont Magyarországon töltöttem hallgatói éveimet. Az Oroszország és Magyarország közötti diákcsereprogram keretében a híres Magyari Nyelvi Intézetében kezdtem meg a magyar nyelv tanulmányozását 2000-ben, ahol kiváló tanárok tanítottak. Ezután külkeren, későbbiekben közgázon folytattam tanulmányaimat, a végén politológus-közgazdász diplomát kaptam. Fontos, hogy a tanulmányokkal párhuzamosan személyesen megismerkedhettem a magyar szurkolói színpaddal. Ez egy igazán viharos időszak volt a magyar fanatizmus fejlődésében. Egyfajta csúcs. Mint annak idején Oroszországban is.

Még mindig emlékszem, hogy ötszáz forintot adva az egyik biztonságinak, a Fradi–Millwall meccs második felére kerültem, a vendégekhez melletti szektorba. Hogy hányszor jártam a fővárosi derbiken (főleg az újpesti srácokkal); hogyan utaztam 2006-ban kispesti haverjaimmal Miskolcra, néhány nappal Puskás halála után (mellesleg pont a kispesti barátomnak köszönhettem, hogy megismerhettem a legendás Drukkerkocsmát, ahol elkezdtem írni rövidebb beszámolókat az orosz színpadról). Öt évvel később már Moszkvában buliztunk együtt az Anzsi–Honvéd meccs idején. És ez csak egy része az emlékeknek. Nagyon sok idő telt el azóta, és annak ellenére, hogy már régóta Hazámban élek, a magyar szurkolói élet iránti érdeklődésem nem száradt el, és sok sráccal fenntartjuk a barátságot.”

2021 tavaszi számának előszavát – a Vendégszektor fennállása során első alkalommal – egy külföldi csapat szurkolója jegyzi, ebből idéztünk egy rövidebb részletet felvezetőként. Nyikoláj ezer szállal kötődik a magyar mozgalomhoz; behatóan ismeri és a mai napig kiemelt figyelemmel követi, mindemellett pedig egy közel ezerfős csoport, az „Orosz szurkolói kultúra” megalapítója és aktív szerkesztője.

Folytatódik a „Legendás kalandozások Európában” c. rovatunk is, melyben Sziva Balázs idézi fel a ‘99-es szlovák–magyar csatát, emellett pedig az Ultras Debrecen donyecki túrájáról is mélyrehatóan olvashatunk.

A 72 oldalas fanzinben egy több részes cikksorozat első felvonásaként Sándor Mihály, a Debreceni Egyetem címzetes docense és mesteroktatója által szemezgethetünk a múlt század elejét jellemző lelátói életről, magyar és külföldi vonatkozásban egyaránt.

Angyalföld, Donyeck, Minszk, Pozsony, Rotterdam, Surabaya – néhány azon települések közül, ahová valamilyen formában elkalauzolja az olvasót a Vendégszektor tizenharmadik száma.

Várjuk majd visszajelzéseiteket, észrevételeiteket a kiadvánnyal kapcsolatban! Köszönjük!
 
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 50!

Leírás és Paraméterek

Kiadás éve 2021
Kötés típusa puha
Méret A5
Oldalszám 72
Súly 160 gramm
ISSN 2560-2543